Фіскальна служба виявила в Києві схему фальсифікації клінічних досліджень ліків / УНІАН

Державна фіскальна служба виявила схему фальсифікації клінічних досліджень лікарських засобів, які проводилися в Києві впродовж 2016-2018 років.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав перший заступник голови ДФС, який курирує податкове напрям, Сергій Білан.

Читайте такожВ Україні через смерть немовляти заборонили індійську вакцину проти кашлюку та французьку проти поліо (відео)

Відео дня

«Встановлено, що впродовж 2016-2018 років посадові особи держпідприємства, яке здійснюєдержавну реєстрацію ліків в Україні, створювали фіктивні підприємства, реквізити яких використовувались при заповненні протоколів клінічних досліджень, що становлять основу реєстраційних досьє, на базі яких і здійснювалася державна реєстрація лікарських засобів», - написав він.

За словами Білана, на банківські рахунки фіктивних фірм надходили грошові кошти іноземних компаній - виробників ліків, які потім переводилися в готівку і привласнювалися.

Представник Фіскальної служби повідомив, що розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановленого порядку доклінічного вивчення клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів.

Читайте такожВ Україні заборонили відомий препарат проти кашлю

Довідка УНІАН. Уповноваженою Міністерством охорони здоров'я України спеціалізованою експертною установою в сфері доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (зокрема й медичних імунобіологічних препаратів) у межах, визначених Законами України «Про лікарські засоби» і «Про захист населення від інфекційних хвороб», є державне підприємство «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України». Це підприємство також є головною організацією у сфері здійснення фармаконагляду, стандартизації медичної допомоги та медичного, зокрема й фармацевтичного, обслуговування.