У Рівному з наступного тижня невакцинованим проти кору дітям можуть заборонити відвідувати школи / фото УНІАН

У Рівному з наступного тижня невакцинованим проти кору дітям можуть заборонити відвідувати школи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на сьогоднішній прес-конференції, у якій взяли участь представники управлінь освіти та охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому, ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» і головний педіатр Рівного.

Читайте такожКір в Україні: симптоми небезпечної хвороби, як передається та профілактика (фото)

Відео дня

Як зазначалося на прес-конференції, з початку січня 2019 року на кір у Рівненській області захворіли 1112 осіб, 746 з них – діти, тоді як за весь минулий рік було зафіксовано 3002 хворих на кір. Причина росту захворюваності, на думку учасників зустрічі, відмова батьків від проведення вакцинації.

У цій ситуації, як стверджують в управлінні освіти Рівненського міськвиконкому, єдиним виходом є переведення невакцинованих проти кору дітей з наступного нижня на індивідуальну форму навчання без відвідування шкільних приміщень.

Також зазначалось, що проконтролювати достовірність наданих батьками довідок про проходження щеплення практично неможливо.

За даними керівництва управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому, у місті є достатня кількість вакцин, аби провести щеплення проти кору для дітей та дорослих.

Як повідомляв УНІАН, на Рівненщині медики виявили численні фальсифікації при проведенні вакцинації дітей проти кору. Зокрема, під час перевірки виявилося, що велика частина довідок про щеплення є сфальсифікованими.