Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року / фото УНІАН

У Кабінеті міністрів України заявляють про намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві членів уряду.

Читайте також"Стурбована": посол Британії відреагувала відсторонення Супрун

Відео дня

«Уряд України занепокоєний тим безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами з метою зупинки тих зусиль із реформування галузі охорони здоров'я, які здійснює команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун... Ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків.

Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку», - наголошується у документі.

Разом з тим урядовці висловили підтримку Супрун і запевнили, що надалі докладатимуть зусиль до «продовження забезпечення українців якісними медичними послугами».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.