У Києві зберігається тенденція до зниження захворюваності на грип та ГРВІ / фото УНІАН

У столиці за минулий тиждень рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився на 12,3%.

Як повідомили у прес-службі Київської міської держадміністрації, за минулий тиждень було зареєстровано 12 430 хворих на грип та ГРВІ. Рівень захворюваності нижчий від епідемічного порогу на 51%.

Зниження рівня захворюваності відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Так, минулого тижня захворіло 7 769 дітей (зниження на 11%), 4 661 дорослих (зниження на 14,2%).

Відео дня

У структурі захворюваності діти становлять 62,5%, а попереднього тижня – 62%. Серед школярів захворюваність знизилась на 5,5%.

Читайте такожГрип "косить" українців: стала відома кількість жертв з жовтня 2018 року

До медичних закладів протягом тижня було госпіталізовано 145 осіб, із них 129 дітей.

З початку епідемічного сезону – 1 жовтня 2018 року – у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 35 005 осіб, із них 9 288 дітей.

За інформацією Департаменту освіти і науки, на сьгодні у Києві повністю призупинено освітній процес у 7 загальноосвітніх школах, частково – у 17.

Так, за його словами, освітній процес повністю призупинено: у 1 школі Деснянського району, 1 – Дніпровського, 1 – Оболонського, 1 – Печерського, 1 - Подільського та 2-х школах Солом’янського району.

Як повідомляв УНІАН, у Києві черговий пік захворюваності на грип та ГРВІ було зафіксовано наприкінці січня- початку лютого. Через це було призупинено освітній процес повністю у 89 школах, покласово – ще у 17.

11 лютого у КМДА поінформували про зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ протягом тижня на 1,6%, що відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення.