Всім відомо, що для повноцінного відпочинку потрібно спати 7-8 годин щодня. Але якщо навіть після такої тривалості сну, ви почуваєтеся втомленими – зверніть увагу на дрібниці. Іноді незнані помилки заважають вам відпочити як слід.

Лягати в різний час

Читайте такожСон сприяє відновленню ДНК в нейронах

Найпоширеніша помилка серед людства. Щоб добре виспатися, необхідно налаштувати внутрішній годинник на певний час. Лягати та прокидатися потрібно щодня в один і той же час. Так ви будете почувати себе бадьорими та повними сил.

Спати зі світлом

Організму для відпочинку потрібна цілковита темрява. Тому якщо ви звикли спати зі світлом від екрана ноутбука або без щільних фіранок в кімнаті, врахуйте, що рівень вашої енергії не відновлюється максимально.

Сон з домашніми тваринами

Для організму сон навіть з безшумними і слухняними тваринами – випробування. Вчені з'ясували, що ті, хто спить разом з улюбленцями, відпочиває лише на 63%.

Синтетичні матеріали

Такі тканини змушують організм виробляти набагато більше тепла, ніж потрібно. Саме через це ви можете не тільки прокидатися втомленими, але і взагалі нормально не спати. Тому обирайте постільну білизну та піжаму із натуральних матеріалів.

Як раніше повідомляв УНІАН,довгий сон у вихідні не компенсує брак сну в інші дні тижня. Такого висновку дійшли дослідники з Колорадського університету в Боулдері, передає ВВС.