Наразі у лікарнях перебувають 14 учнів школи / фото УНІАН

У Дніпрі в школі №112, частина учнів якої була госпіталізована з діагнозом «гостра кишкова інфекція», призупинено освітній процес.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

За даними прес-служби, освітній процес призупинять для учнів 1-11 класів школи, про карантин наразі не йдеться — додаткові канікули оголосили на час проведення лабораторних досліджень.

Відео дня

Тоді ж буде встановлена справжня причина захворювання дітей.

«Станом на 15 березня, у лікарнях Дніпра перебувають 14 учнів школи №112. Тринадцять дітей госпіталізовані до міської дитячої лікарні №6 і одна дитина — до лікарні №21. Стан у всіх госпіталізованих задовільний», - йдеться у повідомленні.

«Усіх госпіталізованих найближчим часом випишуть додому, ускладнень у них немає Лікарі первинної ланки також оглянули 564 дитини у школі №112, насамперед 309 «контактних» учнів. Серед них було виявлено дві дитини з підозрою на гостру кишкову інфекцію. Наразі вони перебувають вдома під наглядом сімейних лікарів», - цитує прес-служба директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпропетровської міськради Андрія Бабського.

Читайте такожНа Львівщині госпіталізовано двох дівчаток, які отруїлися чадним газом у школі

За словами Дніпровського обласного центру МОЗ України Наталії Лебединської, наразі проводиться комплекс заходів для виявлення причин захворювання дітей.

«Було проведено опитування хворих в інфекційних стаціонарних відділеннях з метою встановлення фактору, що спричинив захворювання. У процесі під розслідування відібрано змиви з обладнання, спецодягу, рук персоналу, в шкільних їдальнях та наявність збудників інфекційних захворювань Відібрана питна вода у школі та харчоблоці їдальні на відповідність санітарним нормам. Результати будуть наступного тижня», - сказала Лебединська.

Наразі лабораторний центр виконує у школі дезінфекційні заходи.

За даним фактом Шевченківський відділ поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі 13 березня через погане самопочуття було госпіталізовано 12 учнів школи №112.

14 березня на навчання до школи або упередити захворювання батьки не пустили понад 500 учнів з 900.