Шаурма збільшує ризик атеросклерозу / фото irecommend.ru

Домашні страви корисніші за їжу в закладах харчування і швидку їжу на вулиці. Адже вдома ми можемо свідомо контролювати, щоб у нашій тарілці було менше цукру й жиру та більше овочів та фруктів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона навела приклади неповноцінного харчування, яке вам псує здоров’я.

Так, хот-доги містять процесоване м’ясо, в якому є нітрозаміни (канцерогени), сіль (гіпертензія) та білий хліб (він має бути цільнозерновий чи висівковий, аби кишківник нам дарував вітаміни, а не закрепи). 

Відео дня

Читайте такожРак шкіри та герпес: Супрун розповіла про небезпечну засмагу

"Шаурма збільшує ризик атеросклерозу, бо карнітин м’яса стає триметиламіноксидом. Шаурма це також ризик харчового отруєння чи навіть ботулізму", - зазначила Супрун.

"Піца: ви досить багато заплатили за хліб, на якому так бракує свіжих овочів, а замість "чесного" справжнього м’яса — процесоване", - наголосила в.о. глави МОЗ.

Бургер та картопля фрі (шаурма чи хот-дог) - погіршені зайвими жирами в картоплі. Це не та олія, що потрібна для нашого здоров’я. 

А печиво, цукерки, вафлі — це цукри, що викликають глікацію, тобто зниження імунітету, а також розвиток стійкості до інсуліну, ризик набору ваги та карієсу.