У чернігівській школі зафіксували 13 випадків гепатиту / фото УНІАН

В одній із шкіл Чернігова зафіксовано спалах гепатиту, госпіталізовано 12 учнів та працівницю їдальні.

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужбі у Чернігівській області, школярі чернігівської школи №7 потрапили до лікарні з вірусним гепатитом.

На сьогодні у цій школі зафіксовано вже 13 випадків захворювання - одна працівниця харчоблоку та 12 учнів. У тих, хто був госпіталізований раніше, а це четверо учнів, підтверджено гепатит типу "А".

Відео дня

Читайте такожКір, дифтерія – що далі? Чому в Україні ситуація з керованою інфекцією стає… некерованою

За інформацією управління освіти Чернігівської міської ради, задля недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит "А" у навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи.

Під час проведення санітарного обстеження фахівцями Держпродспоживслужби відібрані зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету.

З учнями, батьками та персоналом школи проведено санітарно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни. Карантин не оголошений.

Нагадаємо, на початку вересня у Львівській області з попереднім діагнозом вірусний гепатит "А" госпіталізовано шестеро студентів Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка, які перебували на практиці в Одесі.