Українців будуть щоденно інформувати про китайський вірус / УНІАН

В Україні планують випускати щоденний бюлетень для інформування про ситуацію з поширенням коронавірусу.

Про це йшлося на нараді оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу (2019-n-CoV), повідомили у прес-службі Ради національної безпеки і оборони.

Нарада відбулася за дорученням президента Володимира Зеленського під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова.

Відео дня

На нараді Данілов наголосив на пріоритетності організації компетентними органами, насамперед українськими дипломатичними представництвами, повного обліку українських громадян, які перебувають на території КНР, збору інформації про них та встановлення контактів.

«Міністерству охорони здоров’я доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію щодо поширення коронавірусу шляхом надання відповідних рекомендацій про ознаки вірусу; заходи з його попередження та лікування. Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров’я доручено посилити спроможності кол-центру для надання та отримання оперативної інформації громадянам», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНовий коронавірус з Китаю: в РНБО витворили групу для моніторингу ситуації

Також, поінформували у РНБО, планується випускати щоденний інформаційний бюлетень щодо ситуації з поширенням коронавірусу у світі та в Україні.

Міністерству фінансів доручено за необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних установ необхідними медичними препаратами та обладнанням.

Посольство України в КНР має рекомендувати українським громадянам покинути територію Китаю, а Міністерство закордонних справ - утримуватись від відвідування Китаю найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Читайте такожВ Україні зафіксували першу підозру на коронавірус – МОЗ (відео)

Станом на 27 січня випадки захворювання вже виявлені у Гонконгу, Макао, на Тайвані, а також в Австралії, В'єтнамі, Канаді, Малайзії, Непалі, Сінгапурі, США, Таїланді, Франції, Південній Кореї і Японії.

Кількість захворілих у Китаї становить 2794 особи, померли 80 осіб.