Ілюстрація / REUTERS

У кожній області визначені як мінімум дві установи, які першими прийматимуть інфікованих коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте такожМОЗ сьогодні обговорить з міністрами ЄС заходи реагування на коронавірус

Відео дня

Він нагадав, що розроблено методику розрахунку засобів індивідуального захисту, які повинні бути у визначених госпітальних базах для прийому хворих на коронавірус.

«Наказами департаментів охорони здоров'я в кожній області сьогодні визначені як мінімум дві установи, які перші будуть приймати хворих на коронавірусну інфекцію», - зауважив Ляшко.

За його словами, за такими установами визначені контактні особи, про них проінформовані сімейні та інші лікарі, які повинні направляти в них громадян з симптомами хвороби.

«Також у кожній області визначено як мінімум дві бригади екстреної медичної допомоги, які першими виїжджають на виїзд і повинні транспортувати саме в ці дві клінічні бази», - пояснив представник МОЗ.

Ляшко також зауважив, що на сьогодні в Україні є 12 тисяч «інфекційних» ліжок, 2,5 тисячі боксів в інфекційних відділеннях, 1,5 тисячі лікарів, які працюють в цих закладах, та близько 6 тисяч іншого медичного персоналу. У всіх них, додав він, є засоби індивідуального захисту, костюми біологічної безпеки та респіратори для першої необхідності.