Також місцева влада хоче обмежити проведення концертів і масових заходів / фото: УНІАН

У Чернівецькій області місцева влада планує оголосити карантин у всіх навчальних закладах регіону у зв’язку з підтвердженим випадком коронавірусу в місцевого жителя.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«Запроваджуємо обмеження заходів з великим скупченням людей. Тобто, концерти, які були заплановані у нас на сьогоднішній вечір, на наступні вихідні дні, будуть скасовані або перенесені», - сказав Осачук.

Відео дня

Читайте такожВ Україні через коронавірус скасовуватимуть масові заходи та тимчасово закриватимуть школи

Наразі відомо, що сьогодні о 17.30 в ОДА має відбутися засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій мають ухвалити вказане рішення про карантин.

Водночас, міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив УНІАН про аналогічні наміри міської влади.

«Збираємо комісію, будемо приймати рішення», – сказав Каспрук.

Як повідомляв УНІАН, раніше міський голова Чернівців Каспрук закликав адміністрації дитсадків міста відмовитися від проведення весняних ранків до свята 8 Березня. Крім того він рекомендував батькам учнів не відвідувати школи міста.

3 березня в Україні підтверджено перший випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Чоловік із 29 лютого перебуває у обласній клінічній лікарні. Його стан покращується. Дружина не має ознак захворювання та перебуває під наглядом лікарів.