Ілюстрація / REUTERS

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук вважає необдуманою електронну петицію на сайті президента України з проханням закрити Чернівецьку область на 30-денний карантин.

Читайте такожУ Києві вводять додаткові заходи через коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це Осачук повідомив сьогодні на брифінгу.

Відео дня

«Я думаю, що такі петиції є необдуманими, і люди не розуміють визначення дефініції, що таке «закрити на карантин», – сказав посадовець.

Він додав, що люди звикли вживати термін «карантин», маючи на увазі попереджувальні превентивні заходи з призупинення навчального процесу.

«Але в класифікаторі – карантин у надзвичайній ситуації – це зовсім інші речі. Тому мова про карантин не йде, і не розглядається», – сказав голова ОДА.

Раніше на сайті президента України з’явилась електронна петиція, автор якої пропонує закрити Чернівці та Чернівецьку область на карантин тривалістю 30 днів.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого, його дружина перебуває на обсервації.

З 6 до 22 березня включно у всіх навчальних закладах Чернівецької області оголошено карантин у зв’язку з підтвердженим випадком коронавірусу.