Ілюстрація / REUTERS

Поставки до Чернівецької області тест-систем для визначення коронавірусної інфекції очікуються після 12 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«12 березня необхідні для нашої лікарні і для нашої області тест-системи будуть доставлені до України. Фірма-постачальник отримає їх 12 березня. З того моменту ми організуємо якнайшвидшу доставку до нашого міста», – сказав він.

Відео дня

Посадовець зауважив, що Чернівецька ОДА тісно спілкується з адміністраціями інших областей, та підтвердив, що наразі немає жодного іншого регіону України, в якому є ці тест-системи.

Окрім того, Чернівецька ОДА виділила з резервного фонду 4 млн грн на заходи, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Читайте такожГолова Чернівецької ОДА відреагував на петицію про закриття області на 30-денний "карантин"

«Ці гроші будуть використані на засоби індивідуального захисту, на спеціальні костюми, на те, щоби лікарі, які будуть у першому контакті – «швидка», екстрена медична допомога, лікарі інфекційних відділень – були на місяці вперед забезпечені. Ви знаєте, це такий режим використання, кожні три години їх треба змінювати. Тому потрібна їх велика кількість», – зазначив посадовець.

Також, за його інформацією, наразі у Чернівецькій області госпіталізовано шістьох осіб, які мають підозри на коронавірусну інфекцію. Результати аналізів п’ятьох з них очікуються сьогодні до кінця дня.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого, його дружина перебуває на обсервації.

З 6 до 22 березня включно у всіх навчальних закладах Чернівецької області оголошено карантин у зв’язку з підтвердженим випадком коронавірусу.