21-шу міську інфекційну лікарню визначено госпітальною базою у разі спалаху COVID-19, \ УНІАН

У Дніпрі почали освоювати 98 млн грн, перерозподілених до резервного фонду муніципального бюджету на вирішення оперативних заходів із запобігання занесенню та поширенню коронавірусу.

Читайте такожВ Україні оголосили загальнонаціональний карантин

Враховуючи, що 21-шу міську інфекційну лікарню визначено госпітальною базою у разі спалаху COVID-19, для цього лікувального закладу почали закуповувати апарати штучної вентиляції легенів, витратні матеріали, медикаменти, дезінфекційні засоби тощо, повідомляє nashemisto.dp.ua.

За словами заступника міського голови, директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрія Бабського, наразі з постачальниками укладаються відповідні контракти.

Закупівля усього необхідного проводиться за переговорною процедурою, яка за законодавством може тривати до 10 днів. Водночас представник мерії зазначив, що на сьогодні відпрацьований комплексний алгоритм дій усіх медичних служб міста, починаючи від швидкої допомоги, зокрема диспетчера, який приймає виклики від людей, і до сімейних лікарів.

«На сьогодні усі дніпровські центри первинної медико-санітарної допомоги готові діяти за ситуації, коли можуть виникнути будь-які підозри на коронавірус. Сімейні лікарі пройшли відповідні практичні тренінги. Відпрацьований увесь алгоритм – від проходження інформації, і, власне, до доставлення самого хворого до інфекційної лікарні № 21», – розповів Бабський.