Ілюстрація / REUTERS

20 українських медиків на два тижні вирушили до Італії для надання допомоги у лікуванні інфікованих COVID-19.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коментуючи вчорашній указ президента Володимира Зеленського про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

«Це наших 20 лікарів, які поїхали на чотирнадцять днів до Італії допомогти італійським лікарям в наданні медичної допомоги», - сказав Ляшко.

Читайте такожУкраїна направляє в Італію для допомоги в боротьбі з COVID-19 бригаду медиків - указ Зеленського

За його словами, після повернення до України все залежатиме від епідеміологічної ситуації – якщо вона буде стабільною, і не виникне крайньої необхідності залучати цих лікарів, то вони пройдуть двотижневу обсервацію вдома.

Водночас, як додав Ляшко, якщо допомога цих лікарів буде необхідна, то вони проходитимуть обсервацію у закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці. Документом передбачається, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона - проживання та харчування.

Читайте також: