REUTERS

Один з відправлених українським урядом до Італії лікар Гліб Белгов розповів, чим відрізняється тамтешнє лікування хворих на коронавірус від вітчизняного.

Враженнями перших днів співпраці з італійськими колегами Белгов поділився у Facebook, заявивши, що через досвід лікування в Італії, у лікарнях якої є все, йому «страшно за те, як ми можемо впоратися вдома зі значним збільшенням пацієнтів».

Читайте такожВласникам борід респіратори захиститись не допоможуть – МОЗ (відео)

Відео дня

За словами Белгова, італійська лікарня обладнана реанімаційним відділеннями із шістьма ліжками, одне з яких в ізоляційному боксі. Зі зростанням кількість інфікованих медзаклад почав приймати тільки їх.

Італійська влада також перерозподілила медиків, направивши їх переважно у такі лікарні. При цьому це не призвело до колапсу, переконує українець.

«При кожному вході у відділення я вдягаю дві пари рукавичок та новий костюм. Перед кожним пацієнтом я вдягаю ще одну пару рукавичок, а після того я знімаю, дезінфікую нижній шар рукавичок розчинами, які знаходяться всюди у відділенні, і все це є. Ба більше - я можу вибрати, який розмір рукавичок мені підходить», – пояснив він.

Белгов також додає, що це «не можливо порівняти» з українськими лікарнями, «де часто може не бути жодної пари рукавичок».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 - летальних, 45 пацієнтів одужали.