Група американських учених створила абсолютно новий метод клонування, який планується використовувати для обробки ембріонів людини, щоб формувати дітей за замовленням.

За допомогою нового методу біохіміки одержали мишей з клітин шкіри дорослих особин і виявили, що дана технологія набагато ефективніша, ніж спосіб створення Доллі, і побічні ефектів у неї менше, тому вона краще підходить для використання стосовно людини.

Для клонування мишей учені вводили клітини шкіри, узяті у дорослої особини, в тканині ембріона на ранній стадії розвитку, одержаного шляхом екстракорпорального запліднення (АЧ).

Відео дня

"Сьогодні клонування поки не увійшло до нашого життя, але цей новий метод – технологія, завдяки якій ми можемо фактично “виготовляти” дітей. Якщо її застосують до людей, це буде украй знаменно і створить масу проблем", – повідомив доктор Роберт Ланца, що працює у області біотехнологій.

"Цей метод викликає ті ж сумніви, що і клонування в репродуктивних цілях. Хоча технології репродуктивного клонування людини не існує, завдяки цьому прориву у нас тепер є ефективний метод, завдяки якому будь-яка людина, молода або стара, повноцінно-здорова або безплідна, гетеросексуальної або гомосексуальної орієнтації, може передати свої гени дитині, скориставшись  клітинами шкіри", – пояснив Ланца. InoPressa