Всім відомі корисні властивості цих продуктів. Але недавно учені з`ясували, що і вони можуть таїти в собі небезпеку.

Всі ці смачні продукти можуть стати джерелом проникнення в організм людини афлатоксина. Зараження зернових і сухофруктів цвілевим грибком аспергилой, яка і виробляє афлатоксин, може відбутися при неправильному зберіганні і переробці.

Афлатоксини, потрапляючи в організм, накопичуються в печінці, викликаючи її токсичне ураження і переродження кліток в ракову пухлину.

Відео дня

Крім того, відомий вплив цієї речовини на придушення імунних сил організму. Фахівці пропонують перш, ніж зробити покупку, уважно придивитися до ласощів, чи не видно на нім сліди цвілі.

obzor.ua/ru