УНІАН

Як повідомили у УНІАН у МОЗ, на сайті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під назвою «До відома професорсько-викладацького складу ВНМ(Ф)З України та студентів» був оприлюднений лист МОН України щодо наявності у Центру тестування ліцензії МОН України для здійснення освітньої діяльності. У відомстві наголошують, що відповідно до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIII ліцензуванню підлягає освітня діяльність закладів освіти. Також відповідно до Закону «Про вищу освіту» ліцензування – це процедура визнання спроможності юридичної особи провадити освітню діяльність за певною спеціальністю на певному рівні вищої освіти відповідно до стандартів освітньої діяльності.

Читайте такожУ МОЗ обрали директора Центру громадського здоров’я

Зазначаємо, що Центр тестування не є закладом освіти та не провадить освітню діяльність за жодною спеціальністю на жодному рівні вищої освіти. Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб основним видом економічної діяльності Центру тестування є КВЕД 85.59 – інші види освіти, не обумовлені будь-якими рівнями. Згідно з цим Центр тестування не повинен вноситись до бази ЄДЕБО.

Відео дня

Тому відповідно до вимог законодавства України діяльність Центру тестування не потребує ліцензування. Вона визначається наказами МОЗ України, які погоджені з МОН України та зареєстровані у Міністерстві юстиції України.

Читайте такожМОЗ звинувачує "Людмилу фарм" у блокуванні розмитнення ліків для онкохворих дітей

Центр тестування при МОЗ України, який проводить ліцензійні іспити «КРОК», створений на реалізацію міжнародних угод та державних програм, є аналогом зарубіжних атестаційних рад провідних країн світу з зовнішнього оцінювання професійної компетентності фахівців галузі охорони здоров'я. Центр тестування є єдиною організацією, яка здійснює контрольні функції МОЗ України з дотримання вимог щодо якості вищої медичної (фармацевтичної) освіти відповідно до законів України, являється активним учасником та партнером МОЗ України в реформуванні системи освіти для галузі охорони здоров'я.

МОЗ також звернувся до медичної спільноти: "Дорогі студенти та уся медична громадо, ви – майбутнє нашої медицини, а тому вам, як нікому іншому, важливо розуміти наявність такої інноваційної освітньої системи для підготовки професіоналів в Україні, як ліцензійний іспит «КРОК». Ми гідні того, щоб бути визнаними кваліфікованими спеціалістами на міжнародному рівні!"