Доброчинний фонд Ріната Ахметова сьогодні передав Запорізькому протитуберкульозному диспансеру медобладнання для лікування дітей, хворих на туберкульоз.

Як передає кореспондент УНІАН, комплект обладнання, що складається з апарату ультразвукової терапії (УЗТ-1.01Ф-МЕДТЕКО), апарату для УВЧ-ТЕРАПІЇ (УВЧ-60 R20;МедТеКоR21) і шприцевого насоса (ТОР 5300) був сформований фондом на підставі заявки, складеної керівництвом Запорізького протитуберкульозного диспансеру.

"Акція із закупівлі сучасного лікувального і діагностичного обладнання для дитячих відділень протитуберкульозних установ, була розпочата Фондом Ріната Ахметова влітку 2008 року, коли фонд одержав від дитячих медустанов 22 регіонів України заявки на обладнання, потрібне кожному з них для ефективнішої роботи. Ми це обладнання купили і сьогодні передали медтехніку Запорізькому протитуберкульозному диспансеру. Далі поїдемо в інші регіони", - повідомила кореспонденту УНІАН менеджер проекту "Зупинимо туберкульоз" Фонду Ріната Ахметова Вікторія БОНДАР.

Відео дня

За її словами, протягом жовтня-листопада обладнання від фонду надійде в усі дитячі відділення обласних протитуберкульозних установ. На початку грудня в повному обсязі буде так само виконана заявка на обладнання для Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Яновського - установи, де лікують найскладніші випадки захворювання на туберкульоз, зокрема й у дітей.

"Проект "Зупинимо туберкульоз" спрямований на системні зміни у сфері подолання епідемії туберкульозу в країні. Але ми розуміємо, що коли йдеться про туберкульоз, є проблеми, які потрібно вирішувати тут і зараз, особливо, якщо це стосується дітей, котрі значно більше схильні до цього захворювання і хворіють важче, ніж дорослі. Тому Доброчинний фонд Ріната Ахметова зараз проводить акцію з передачі необхідного медобладнання дитячим відділенням протитуберкульозних установ", - зазначила В.БОНДАР.

За її словами, серед інших проектів фонду "Розвиток України" - проект зі створення реабілітаційного центру для дітей, хворих на туберкульоз, а також проект з підтримки наукових досліджень у цій сфері.