Фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 231 народний депутат із 332, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожДіти, які опинилися у важкій життєвій ситуації, виховуватимуться у патронатних сім'ях

Законом із Сімейного кодексу України пропонується виключити положення, згідно з яким патронатний вихователь зараховується на роботу по трудовому договору у бюджетну установу соціального захисту населення за визначенням відповідно місцевою державною адміністрацією або місцевою радою.

Відео дня

Читайте такожВ Україні запроваджено інститут наставництва у вихованні дітей-сиріт

У законі України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" пропонується внести патронатних вихователів до переліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

Крім того, у законі "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" встановлюється, що платниками єдиного внеску є роботодавці, в тому числі, і патронатних вихователів.

Як нагадується у пояснювальній записці, послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд і виховання дитини в спеціально підготовленій сім’ї патронатного вихователя як альтернативу її влаштування до інтернатного закладу.

Читайте такожСкорочення соцпрацівників в Україні загрожує зростанням кількості безпритульних дітей - експерт

Патронат над дитиною є інноваційною моделлю екстреного реагування та надання підтримки сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.