Виявилося, що жінкам, що народили під місцевим знеболенням, не знадобилося додаткове введення морфію для полегшення болю після операцій, як оперованим під загальним наркозом. Причому в першому випадку допомогли зменшити післяродовий біль звичайні нестероїдні протизапальні засоби.

Пологи під загальним наркозом часто проводять за бажанням самих породіль. Психологічний чинник того, що жінка буде в свідомості під час такої серйозної операції, дуже великий. Страх багатьох людей, не тільки жінок, перед скальпелем примушує проте піддавати себе довгому періоду відновлення після загального наркозу. Після даного наркозу можуть з`явитися і набряки верхніх дихальних шляхів, і порушення ритму серця, і галюцинації. Це неповний список можливих наслідків. З мінусів загального наркозу можна виділити ризик тривалішої кровотечі -- у людини в несвідомому стані не виробляється адреналін, який допомагає крові згорнутися. Неможливість грудного вигодовування в перші дні при прийомі антибіотиків і утруднений початок лактації -- важливі небажані наслідки для молодої мами. Якщо ви упевнені в своїй психіці, то лікарі, як правило, рекомендують місцеву анестезію. Слід врахувати і той факт, що пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями або алергією на ліки загальний наркоз протипоказаний, і про це обов`язково потрібно попередити лікаря.

Застосування ж місцевої анестезії дозволяє матері відразу побачити дитину. Дуже важлива емоційна участь мами в процесі, це відбивається на гормональному рівні і на лактації. Як правило, жінка набагато швидше відновлюється і переживає менше больових відчуттів після операції.

Відео дня

infox.ru