Колективна праця заради вищого блага - єдиний спосіб міцно підвищити свій рівень щастя.

Такі висновки робить The New York Times, посилаючись на дослідження психологів і нейрофізіологів.

Видання пропонує вибрати, з ким би ви помінялися місцями. Перший варіант - 36-річний холостяк Річард: білий, багатий, красивий, здоровий як бик, працює трейдером, пише вірші. Другий варіант - 64-річна афроамериканка Лорна: товста, некрасива пенсіонерка з хворими нирками. Лорна живе душа в душу з чоловіком, ходить до церкви, організовує благодійні акції. "Більшість воліли б помінятися місцями з Річардом, але Лорна, ймовірно, щасливіша", - пише The New York Times, посилаючись на висновки психолога Джонатана Хейдта в книзі Гіпотеза щастя.

Відео дня

За даними вчених, стать, стан здоров`я, зовнішність, расова приналежність і вік не роблять особливого впливу на відчуття щастя, пояснює автор, адже у Лорни є кілька переваг перед Річардом: у її житті менше стресів, вона віруюча, у вдалому шлюбі, багато спілкується з людьми. Колективна праця заради вищого блага - єдиний спосіб міцно підвищити свій рівень щастя, стверджує Хейдт.

Крім того, думки про благодійність включають ділянки мозку, які зазвичай відповідають за приємні відчуття від їжі або сексу, виявили американські нейрофізіологи.

www.inopressa.ru