Ветеринарна служба України проводить перевірки дотримання ветеринарно-санітарних вимог напередодні свят.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

Повідомляється, що під час проведення передсвяткових ярмарків працівники служби ветеринарної міліції провели 61 перевірку дотримання суб`єктами господарювання ветеринарно-санітарних правил торгівлі продукцією тваринного походження у магазинах, супермаркетах, складах та інших торгових закладах. У ході проведених заходів виявлено 59 правопорушень.

Відео дня

Як повідомив начальник управління ветеринарної міліції МВС України Сергій ОКСЮТА, за результатами проведених упродовж цього тижня перевірок 47 осіб притягнуті до адміністративної відповідальності, з них 16 – посадовці. На користь держави стягнуто штрафів на суму 4845 грн., зокрема з посадових осіб – 3026 грн. Складено і проконтрольовано виконання 18 розпоряджень щодо усунення виявлених недоліків. Припинена діяльність 2 перевірених об`єктів.

За участю працівників ветеринарної міліції вилучено з обороту 8,65 тонни продукції тваринного походження, безпека якої не підтверджена відповідними документами. Загальна сума вилученої продукції становить 167,8 тис. грн.