Ілюстрація REUTERS

У Львові після пишного святкування весілля, яке відбулося минулими вихідними, гості почали масово хворіти на коронавірус.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Читайте такожЗахворюваність на COVID-19 в Україні протягом літа виросла у 2,5 рази

Відео дня

За її словами, загалом на свято прийшли 130 гостей: спершу на весілля запросили 180 гостей, але 50 із них – відмовилися прийти.

"Про соціальну дистанцію, звісно, ніхто не згадував. В масках їсти не зручно, танцювати теж... Усі сподівалися, що на весілля прийшли лише здорові (тест на вході з негативним ПЛР ніхто не вимагав;)) та вживання алкоголю допоможе уникнути хвороби", - зазначила Тімко.

Через чотири дні захворів родич нареченого, а потім дехто з сім'ї нареченої. Спершу вони вирішили, що застудилися через кондиціонер, однак декілька осіб одразу потрапили до лікарні з двобічною пневмонією. Лабораторія підтвердила у них захворювання COVID-19. Випадки зараження коронавірусом, додала Тімко, продовжують реєструватися також і серед гостей та їхніх родин.

Як повідомляв УНІАН, наразі в Україні зареєстровано 80 949 випадків захворювання на COVID-19. Впродовж 8 серпня виявили 1 199 нових інфікованих коронавірусом.