В МОЗ розповіли, скільки тестів на коронавірус роблять на добу / Ілюстрація REUTERS

В Україні кількість тестувань на COVID-19 порівняно з початком пандемії зросла у 200 разів.

Читайте такожКожен 30-й помирає: в Україні зростає кількість госпіталізацій з коронавірусом

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в Києві.

Відео дня

«В Україні кількість тестувань порівняно з березнем зросла у 200 разів. Раніше ми проводили 300-400 тестів на місяць, сьогодні ми проводимо 12 тис. ПЛР-тестів в день. Сьогодні ми провели 12 тис. ПЛР-тестів та 8 тис. ІФА-тестувань. Тобто, за добу ми проводимо близько 20-25 тис. тестувань», - зазначив він.

У той же час, наголосив Ляшко, МОЗ на цьому не зупиняється і готується до подальшого можливого поширення коронавірусної хвороби в Україні, а відтак розширює кількість лабораторного обладнання, яке поставлять до лабораторних центрів.

«Сьогодні ПЛР-тестування проводять 69 лабораторій, коли ми входили в епідемію, таких лабораторій всього було три. ІФА-тестування проводять всього 169 лабораторій», - зауважив головний санлікар, додавши, що тестування методом імуноферментного аналізу буде значно розширятись.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 18 червня зареєстровано 34 тис. 063 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 966 летальних, 15 тис. 447 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків.