Місцевий бюджет упродовж карантину недоотримав значні кошти / фото УНІАН

Чернівецька міська рада звернулася до Кабінету міністрів України з проханням компенсувати місту збитки, які Чернівці отримали внаслідок карантинних обмежень через коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні на сесії більшістю голосів.

У тексті звернення зазначається, що місцевий бюджет Чернівців упродовж карантину недоотримав понад 60 мільйонів гривень. Разом з тим, на протидію поширенню коронавірусної інфекції з бюджету виділили понад 100 млн грн.

Відео дня

«Чернівецька міська рада звертається з проханням відновити дію статті 103 Бюджетного кодексу України на 2020 рік, передбачити додаткову дотацію місцевим бюджетам як компенсацію доходів місцевих бюджетів, втрачених внаслідок карантину», – йдеться в ухваленому зверненні до уряду.

Нагадаємо, раніше секретар Чернівецької міської ради Василь Продан заявляв, що він має намір просити в уряду відшкодування приблизно 140 млн грн, які були завдані Чернівцям внаслідок карантину.

  • Наразі у Чернівецькій області «червона» зона, яка передбачає найбільш суворі обмеження, діє у Чернівцях, Герцаївському, Кельменецькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. У вказаних регіонах усі навчальні заклади переведені на дистанційний режим роботи.
  • У Чернівцях місцеві жителі неодноразово влаштовували акції протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені після входження міста до «червоної» зони.
  • 14 вересня секретар Чернівецької міськради Продан підписав і відправив судовий позов до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування встановленої Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «червоної» карантинної зони на території Чернівців.