Поганий настрій восени - не рідкість / Фото ua.depositphotos.com

Поганий настрій і фізична млявість - звичний для осені стан організму, так він перебудовується до нових умов.

Щоб не піддаватися негативу, фахівці радять боротися з подібними станами, а краще подружитися з ними, поки вони не переросли в справжню осінню депресію, йдеться в сюжеті ТСН.

Психологи радять знаходити кольорові емоції, навіть коли на вулиці похмуро. За словами Катерина Пронози, нудьгувати восени-нормально. Менше світла і руху, а отже більше мелатоніну - гормону сну. Тому з першим дощем наш запас радості згасає як батарейка. Її, особливо в таку погоду - просто необхідно заряджати самим. Це може бути піша прогулянка, подивитися улюблений фільм, це може бути залицяння за кімнатними рослинами.

Читайте також"Настрій - осінь": психотерапевт дав топ-5 порад, як уникнути сезонної депресії (відео)

Співак Сергій Бабкін зізнався, що обожнює осінь. 

"Ось поруч зі мною люди, які не люблять дощ. "О Боже, дощ". Я кажу: так слава Богу, дощ, кайф. Я піду погуляю під дощем. Я обожнюю це все. Тому що мені здається, що це дуже поетично", - сказав артист.

Бачить позитивне в осені дизайнер Катерина Степанищева. За її словами, осінь - період для творчості. "Навколо так багато всього прекрасного, постійно якісь ідеї, думки", - каже майстриня.

Фахівці кажуть, що створювати собі настрій можна затишком вдома - запалити свічки, розставити квіти, укутатися ковдрою і заварити смачну каву. Якщо це здасться нудним, можна зайнятися спортом.