Наразі область опинилася на порозі «червоної» зони \ фото УНІАН

На Хмельниччині з 23 жовтня запроваджуються додаткові карантинні обмеження у зв’язку із підвищенням захворюваності на COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької облдержадміністрації, відповідне рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

"Наразі область опинилася на порозі "червоної" зони, тому, щоб не допустити локдауну та зменшити темпи поширення COVID-19 серед жителів області, необхідно визначитися із додатковими протиепідемічними заходами та активізувати вакцинальну кампанію", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКиїв на порозі "червоної" зони епіднебезпеки - Кличко

Згідно з рішенням, з 23 жовтня продовольчі та непродовольчі ринки, заклади торгівлі та сфери послуг, готелі і хостели працюватимуть за наявності у працівників негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою (жовті сертифікати).

Барам, ресторанам, кафе, спортзалам, фітнес-центрам, басейнам, закладам культури буде дозволено працювати за умови наявності у їхніх працівників та відвідувачів аналогічних документів. Такі ж умови стосуються і проведення усіх масових заходів.

Також обмежено роботу барів, ресторанів, кафе (крім здійснення адресної доставки замовлень) з 06:00 до 23:00.

інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, станом на сьогодні, 21 жовтня, "червоний" рівень епіднебезпеки встановлено на території Херсонської, Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей. З 23 жовтня до "червоної" зони потрапить Сумська область.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН