REUTERS

Уже 11 травня в Україні послаблюються урядові обмеження, який стримував вас в оселі. Карантин з необмеженою кількістю їжі вдома і відсутністю належної рухової активності став справжнім випробуванням для тих, хто худне, і тих, хто займався спортом щодня.

Втім, у парках дозволять бігати та гуляти. Отже – у вас є ще час для того, як схуднути за місяць.

Читайте такожЛікар Комаровський назвав єдиний спосіб зміцнити імунітет (відео)

Відео дня

Як схуднути за місяць на 10 кг – для багатьох є нездійсненною мрією або фантастикою. Але, за словами дієтологів, це можна втілити, якщо дотримуватися правильного режиму харчування і їсти тільки здорові харчі.

Лікарі радять: замінити солодку випічку на фрукти та чорний шоколад; відмовитися від хліба (у крайньому разі віддавати перевагу чорному і зерновому); не вживати цукор; відмовитися від смаженої та гострої їжі; готувати рибу і м’ясо на пару.

Для того щоб схуднути на 10 кг, треба добре снідати і легко вечеряти – за 2-3 години до сну. Усі вуглеводи вживати удень, увечері їсти білки (домашній сир, курку, рибу і яйця).

Змішувати білкові страви з вуглеводними не рекомендують.

Аби схуднути за місяць на 5 кг, не забувайте про рух / фото pixabay.com

Як схуднути за місяць на 5 кг – допоможе «водна дієта». Вона полягає у повній відмові від газованки і соків. Така дієта позитивно вплине не тільки на вагу, а й на стан шкіри, волосся і загальне самопочуття. При поступовому схудненні організм буде звикати до нової ваги і не поверне попередні кілограми, якщо ви будете урізноманітнювати меню.

Схуднути за місяць на 20 кг у домашніх умовах можна за допомогою помірних обмежень у харчуванні з прийманням вітамінів і фізичним навантаженням. Водночас людям у похилому віці та з хронічними хворобами це робити не радять.

У цьому випадку вживайте багато води – не менш ніж 2, 5 л удень; вона допоможе нормалізувати водний баланс і вивезти з організму шлаки. Також фахівці категорично забороняють вживати спиртні напої і рекомендують відмовитися від усіх шкідливих звичок.

Для швидкого втрачання жиру варто скоротити звичайну порцію їжі до 1500 кал у добу. Протягом дня ви повинні їсти помірні порції що 3-4 години. Цей принцип допоможе відновити обмінні процеси і привести роботу кишечника до норми.

Аби схуднути за місяць на 5 кг, не забувайте про рух. Він є важливим помічником у процесі втрачанні ваги. Використовуючи саму дієту, досягти результатів малоймовірно. За різкого схуднення людина ризикує отримати розтяжки. Запобігти цьому можуть легкі фізичні вправи. При цьому йти у спортзал не обов’язково, вправи можна робити вдома.