В одному українському регіоні не покращується "коронавірусна" ситуація, поділився Юрій Ганиченко / ілюстративне фото carpathia.gov.ua

"Коронавірусні" показники у всіх регіонах України, окрім Закарпатської області, стабілізуються або спадають.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Всі регіони України стабілізуються або спадають. Більшою мірою це йде спад кількості госпіталізованих", – зазначив він.

Відео дня

За словами Ганиченка, загальний показник госпіталізації в країні вже не перевищує граничне значення у 60 осіб на 100 тис. населення та становить 55,9.

Читайте такожЗеленський не виключає, що нова хвиля COVID-19 в Україні може бути навесні 2022 року"Але є один регіон, на який зараз варто звернути увагу, – це Закарпатська область, яка на фоні стабілізації і спаду інших регіонів зараз починає поки що контрольовано і не значно, але зростати", – розповів експерт.

Зокрема, рівень госпіталізації в регіоні наразі трохи перевищує граничний та становить 63,3.

"Але, якщо така тенденція продовжиться, то це може створити потенційну небезпеку і для повторного спалаху в Україні. Тому рекомендація KSE – це посилення у Закарпатській області системи тестування, виявлення та ізоляції контактних осіб і більш прицільний контроль захворюваності на рівні окремих об’єднаних територіальних громад", – наголосив він.

Нагадаємо, коронавірус в Україні 29 листопада знайшли у 10 554 осіб, а 28 числа – у 5 804. Станом на 30 листопада вірус діагностовано у 3 438 381 особи, одужали 2 946 032 інфікованих, а померли 85 975 осіб.

Коронавірус в Україні: статистика за три місяці / інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.