Раніше акушер заявила, що нібито взимку геніталії переходять у "режим посухи" / фото womanadvice.ru

Нещодавно Мері Берк, колишня акушерка Національної служби охорони здоров'я Великобританії та старша медсестра в клініці пластичної та естетичної хірургії Лондона заявила, що взимку від сухого повітря страждає не тільки шкіра, але й піхва.

За словами експерта, нібито взимку геніталії переходять у режим посухи", передає Spletnik.

Читайте такожСтворен контрацептив у вигляді уколів у мошонку

Відео дня

Акушерка у зв'язку з пониженням температури попередила жінок, що ця "засуха" може поширитися на кожну ділянку тіла, викликавши ефект "зимової піхви". За словами Берк, проведення великої кількості часу в опалювальних приміщеннях зменшує кількість вологи у повітрі. І сухість, яку ми відчуваємо, часто поширюється на кожен сантиметр нашого тіла, у тому числі й на піхву.

Проте інші експерти не згодні з тим, що зимовий сезон якось впливає на піхву.

Гінеколог із Сан-Франциско Джен Гюнтер вважає, що "зимова піхву" — це не те, про що нам треба турбуватися.

"Піхва значною мірою піклується про себе самостійно. Вам не потрібно нагрівати або охолоджувати її — у неї і так вже оптимальна температура. Вам не потрібно навіть очищати її — піхва робить це сама. Те ж саме стосується зволоження — це відбувається завдяки внутрішній екосистемі піхви, а не довкіллю", - каже гінеколог.

"Так само як спека не позначається на вашій піхві, й холодна погода не чинить жодного впливу", - стверджує Любов Виноградова, лікар акушер-гінеколог, репродуктолог.

Раніше медики розповіли, як спека впливає на розмір геніталій. За їхніми словами, через високу температуру кровоносні судини статевого члена розширюються і набухають.