Психологи пояснили, що може зруйнувати шлюб / фото pixabay.com

Понад 40% шлюбів закінчуються розлученнями. Психологи розповіли про найбільш часті причини, що руйнують стосунки.

Серед таких причин - неповага, критиканство, захисна реакція та ігнор, повідомляє MedikForum.

Неповага. Коли чоловік і дружина втрачають повагу одне до одного, їхній союз приречений. Неповага може проявлятися саркастичними ремарками та глузуванням, презирливою мімікою, постійним вказуванням на фізіологічні недоліки свого партнера («ти товста» або «ти лисий»), або браком знань у певних сферах. Неповага - це один з основних інструментів прогнозів щодо розлучення, але дослідження також показують, що партнери, які нешанобливо ставляться один до одного, більш уразливі перед інфекційними хворобами на кшталт кашлю та застуди.

Відео дня

Читайте такожНазвано ідеальний розмір статевого члена для хорошого сексу

Критиканство. Абсолютно нормально заперечувати, якщо ви робите це в поважній манері та по суті. Але неправильно постійно та у всьому суперечити, оскільки цей теж зношує стосунки. Якщо ви вічно і у всьому один з одним не згодні, а ще і помічаєте, що сперечаєтеся і критикуєте, що називається, «з принципу», ваш шлюб скоро розвалиться.

Захисна реакція. У відповідь на якісь докори свого чоловіка ви починаєте захист, що складається з безлічі логічних і не дуже аргументів, зустрічних нападок і жорсткої критики. Насправді це тільки посилює проблему, як і рішення взагалі нічого не обговорювати і йти в глуху мовчанку. Тактика ігнорування теж безрезультатна.

Ігнор. Чоловіки дуже часто вдаються до подібної стратегії, оскільки вважають, що вона доводить їхню психологічну стійкість. Але якщо ви взагалі не звертаєте уваги на те, що вам говорить партнер, то досить скоро ви його втратите.

Раніше вчені встановили позитивні та негативні аспекти впливу шлюбу на чоловіче і жіноче здоров'я.