Дані переконливо показують не тільки рекреаційну цінність клітора й оргазму, але й репродуктивну / фото pixabay.com

У новій роботі вчені зібрали результати досліджень, що показують, як стимуляція клітора й розрядка допомагають при зачатті.

При стимуляції активуються зони в мозку, які викликають поєднання змін у жіночому репродуктивному тракті. Це допомагає захопленню й обробці сперми, збільшуючи ймовірність запліднення яйцеклітини, йдеться в огляді Clinical Anatomy, який передає Naked Science.

Читайте такожТоп-8 поз для ніжного осіннього сексу (фото 18+)

Відео дня

Зокрема, зареєстровано посилення піхвового кровотоку, збільшення об'єму вагінальної змазки, підвищення температури й рівня кисню і, що найбільш важливо, зміну положення шийки матки — входу в порожнину матки. Це відводить шийку матки від основної маси сперми, що запобігає занадто швидкому її проникненню всередину. Річ у тому, що сперматозоїдам необхідно якийсь час, щоб стати рухомими й мати можливість запліднити яйцеклітину.

На думку авторів, дані переконливо показують не тільки рекреаційну цінність клітора й оргазму, але й репродуктивну.

"Часто повторювана мантра про те, що єдина функція клітора полягає в тому, щоб викликати сексуальне задоволення, тепер застаріла. Концепція змінює основні сексуальні переконання, і фізіологічні докази сьогодні очевидні", - пояснює доктор Рой Левін, автор огляду.

Раніше група вчених зі США зуміла з'ясувати деякі подробиці про природу жіночого оргазму.