Розкрита таємниця жіночого оргазму / фото pixabay

Група вчених зі США, представляють Університет Цинциннаті та Єльський університет, зуміла з'ясувати деякі подробиці про природу жіночого оргазму.

У цьому експертам допомогли кролики й антидепресанти, повідомляє журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.

Річ у тому, що у тваринному світі оргазм під час статевого акту відчувають лише самці, а самки, з еволюційної точки зору, такого відчуття "не потребують". А люди стали одним з нечисленних біологічних видів, у яких оргазм відчувають представники обох статей.

Відео дня

Читайте такожСексуальна залежність: що це та як її подолати

Авторів нової наукової роботи зацікавило припущення, що еволюційно жіночий оргазм пов'язаний з овуляцією, що відбувається у деяких ссавців під час статевого акту. Щоб перевірити це, фахівці провели дослід на тваринах, відомих своїми здібностями до розмноження, у яких спостерігається овуляція при статевих актах.

У ході експерименту вчені давали 12 самкам кролика протягом двох тижнів антидепресант флуоксетин, який притупляє здатність жінок до оргазму.

Після цього дослідники перевірили кількість яйцеклітин, які виділялися після того, як тварини спаровувалися з кроликом Френком. Результати показали, що кролики, які отримували антидепресанти, вивільняли на 30% менше яйцеклітин, ніж ті, які не приймали препарат.

Команда заявила, що результати відповідають їхній теорії, що кроликам потрібно відчути щось схоже на оргазм, щоб відбулися гормональний сплеск та овуляція.

На основі цих експериментів дослідники зробили висновок, що жіночий оргазм еволюціонував з більш раннього механізму, який потрібен для продовження роду.