Чому для людини важливий секс / фото ua.depositphotos.com

Секс важливий для чоловіків і жінок не тільки для задоволення, але і для здоров'я. Статеве життя відіграє важливу роль для організму обох партнерів, як на фізичному, так і на психологічному рівнях. 

Гінеколог-онколог Ліна Гірагосова розповіла, яким має бути статеве життя з точки зору медицини і чому у жінок, що народжували рідше діагностується онкологія, пише Clutch.

"Статеве життя має бути присутнім в житті кожної жінки - два рази на тиждень, як мінімум. Можна і більше. Коли жінка живе статевим життям, у неї виробляються гормони, відповідальні за гарний настрій: ендорфіни, серотонін, окситоцин, адреналін і норадреналін. Всі вони сприяють поліпшенню роботи серцево-судинної системи і емоційного статусу жінки. Чоловіків це теж стосується. Жінка, у якої в порядку сексуальна активність і статеве життя в достатній кількості, більш соціально адаптована і легше переносить стресові ситуації", – розповіла гінеколог.

Читайте такожЕксперти назвали 7 причин, через які жінки не можуть отримати оргазм під час сексу (18+)

Вагітність знижує ризик розвитку раку, стверджує лікар. За її словами, у жінок, які народжували, рідше діагностують онкологічні захворювання.

"Дійсно, жінки, у яких вагітність закінчилася успішними пологами і лактацією, менше схильні до раку яєчників і ендометрії матки, тому що гормональні зміни, які відбуваються в їх організмі в ці періоди, позитивно впливають на стан жіночого органу. Це не означає, що жінки, які народжували, не хворіють на рак. Просто якщо ми подивимося на статистичні дані, то побачимо, що частота онкологічних захворювань у жінок, які не народжували, вище", - говорить фахівець.

Симптоми гінекологічної онкології діляться на специфічні і неспецифічні, говорить Ліна Гірагосова.

"Симптоми можуть бути дуже різноманітні: хворобливі відчуття і дискомфорт в нижніх відділах живота, кров'янисті або водянисті виділення, свербіж, ущільнення на зовнішніх статевих органах або при вході в піхву, печіння при сечовипусканні, якісь тріщини, зміна характеру шкірних покривів або слизових оболонок зовнішніх органів. Часто жінка списує перші симптоми онкології на якесь запалення. При онкології молочної залози з'являється ущільнення. При цьому утворення може бути абсолютно безболісним", - наголошує лікар.

Також існують неспецифічні симптоми онкології. До них відносяться:

  • тяжкість в животі;
  • зміни з боку стільця;
  • прискорене або хворобливе сечовипускання;
  • відчуття здуття живота
  • підвищена температура.

Деякі види онкології проявляються найчастіше через неспецифічні симптоми. Тому, наприклад, злоякісне новоутворення яєчників діагностується найчастіше лише на 3-4 стадіях.

Вас також можуть зацікавити новини