Щоб зменшити ризик зараження COVID-19 на час пандемії варто відмовитися від поцілунків із новими людьми та почати займатися сексом у масці, яка б закривала ніс та рот. 

Читайте такожNot so fast: експерти закликали видужалих від коронавірусу утриматися від сексу

Такі поради дала головна санітарний лікар Канади Тереза ​​Там, повідомляє CNN.

Відео дня

"Поточні дані вказують на дуже низьку ймовірність зараження новим коронавірусом через сперму або вагінальні рідини. Однак, навіть якщо люди не мають симптомів, сексуальна активність з новими партнерами збільшує ризик зараження або передачі COVID-19 через тісний контакт, зокрема через поцілунки", - зазначила вона.

Під час сексу, каже експерт, варто уникати поз, при яких партнери перебувають обличчям до обличчя. Окрім того, потрібно стежити один за одним і в жодному разі не вступати в статевий зв'язок із людиною, яка має симптоми коронавірусу.

Лікар також запропонувала "обмежити вживання алкоголю та інших речовин, щоб ви та ваші партнери могли ухвалювати безпечні рішення". Тереза ​​Там наголосила на важливості безпечного сексу, зокрема, із використанням засобів контрацепції та знанням як свого статусу ІПСШ, так і партнера.

Коронавірус і статеве життя: новини на тему

  • З початку пандемії у Канаді новим коронавірусом заразилися понад 129 тисяч людей, 9 135 з яких - померли від ускладнень захворювання.
  • ВООЗ визнала, що пандемія коронавірусу вже вплинула на ментальне здоров'я мільйонів людей у всьому світі. Страх захворіти, померти, інфікувати інших, втратити роботу - це те, що турбує нас найчастіше.
  • Секс на карантині: названі топ-5 позицій для безпечної близькості в масці (фото 18+)
  • Від сексу в кіно можуть відмовитися через коронавірус - The Guardian
  • Наслідки карантину: що робити, якщо ви з партнером перестали займатися сексом