Горіхи дуже добре впливають на здоров'я мозку / pixabay.com

Вживання волоських горіхів щоранку може мати кілька плюсів для вашого організму - від здоров'я серця до покращення когнітивних функцій.

За словами індійського доктора Дж. Сушми, консультанта-клінічного дієтолога з лікарні CARE, волоські горіхи - це багата поживними речовинами їжа, багата жирними кислотами омега-3, антиоксидантами, вітамінами і мінералами, пише Indianexpress.

За її словами, потенційні плюси включають в себе:

Відео дня

1. Здоров'я серця: волоські горіхи допомагають знизити рівень холестерину, зменшити запалення і підтримати серцево-судинну систему завдяки вмісту жирних кислот омега-3.

2. Здоров'я мозку: омега-3 жирні кислоти пов'язані з когнітивною функцією, і регулярне вживання може мати позитивний вплив на здоров'я мозку.

3. Сприяють ситості і допомагають контролювати апетит, потенційно допомагаючи контролювати вагу.

4. Антиоксидантна підтримка: волоські горіхи містять антиоксиданти, такі як поліфеноли, які можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами.

Які переваги включення волоських горіхів у ранковий раціон?

  • Багаті жирними кислотами омега-3.
  • Багаті поживними речовинами: містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
  • Користь для здоров'я серця: позитивно впливають на рівень холестерину і знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Які недоліки включення волоських горіхів в ранковий раціон?

  • Калорійність: волоські горіхи дуже калорійні і надмірне їх споживання може привести до набору ваги, якщо не враховувати їх в загальному раціоні харчування. 
  • Алергія.

За словами доктора Сушми, як і з будь-якою іншою їжею, ключовим моментом у вживанні волоських горіхів є помірність і врахування індивідуальних особливостей здоров'я.

Інші новини про користь горіхів

Дієтологи і лікарі сходяться на думці, що будь-які горіхи дуже корисні для здоров'я. Вони радять включати в раціон всі доступні горіхи, після чого вони нададуть благотворний вплив як на окремі органи, так і на стан здоров'я в цілому. Крім волоських горіхів фахівці також радять звернути увагу на мигдаль, фісташки, кешью, пекан, адже кожен вид горіхів сповнений поживних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: