Корисною вважається не тільки квашена капуста, а й сік від неї / фото ua.depositphotos.com

Ніколи не виливайте розсіл квашеної капусти. Його корисні властивості вас здивують, якщо ви про них ще нічого не чули. Сік насичений величезною кількістю вітамінів і за умови правильного використання допомагає справлятися з масою хвороб.

Раніше ми пропонували найправильніший рецепт квашеної капусти, як у бабусі.

Сік квашеної капусти - користь і шкода

Важливо знати, що лікує капустяний розсіл / фото ua.depositphotos.com

По-перше, сік або розсіл квашеної капусти п'ють від болю у горлі. Також допомагає капустяний розсіл від запору, діючи як м'яке проносне.

Відео дня

По-друге, значний вміст аскорбінової кислоти у капустяному розсолі сприятливо впливає на імунну систему, захищаючи організм від вірусних хвороб. А вміст калію - оптимізує роботу нирок, серця, і, звичайно ж, нервової системи.

По-третє, молочна і оцтова кислота у розсолі покращують травлення, сприяючи виведенню шлаків. Власне, тому його радять пити тим, хто хоче схуднути.

Важливо знати, як використовувати розсіл від квашеної капусти правильно, щоб не переборщити і у підсумку не нашкодити своєму організму. Наприклад, у разі зловживання він може викликати діарею.

Надмірне вживання капустяного розсолу протипоказано тим, у кого: аритмія, гіпертонічна хвороба, захворювання нирок або підшлункової залози. Є ризик погіршити перебіг хвороб, отже, краще бути максимально обережними.

Що лікує сік квашеної капусти - список захворювань

Розсіл квашеної капусти допомагає, зокрема, справлятися з такими захворюваннями, як:

  • бронхіальна астма;
  • стоматит;
  • бронхіт;
  • туберкульоз;
  • коліт;
  • гастрит;
  • діабет;
  • геморой.

Головна умова - правильно вживання розсолу.  

Як правильно пити розсіл квашеної капусти - поради

 Деякі використовують капустяний розсіл від запору / фото ua.depositphotos.com

Перед тим, як пити розсіл, його варто розбавити кип'яченою водою у співвідношенні 1:3. Бажано за раз випивати не більше 50 мл, в день - до 500 мл.радять вживати сік квашеної капусти за дві години перед обідом й через годину після кожного прийому їжі.

Дотримуючись цих рекомендацій, можна отримати максимально позитивний результат.

Вас також можуть зацікавити новини: