У Харкові вперше поставили біоінтегрований протез собаці / фото facebook.com/klubanv

У Харкові вперше поставили біоінтегрований протез собаці, яку скалічили росіяни обстрілом та ледь не позбавили можливості ходити до кінця життя.

Допомогли тварині жити далі "золоті" руки хірургів команди Віталія Клубаня, який повідомив у Facebook про здійснення вдалої операції на базі Салтівської ветеринарної клініки (філіал легендарного "Харківського ветеринарного госпіталя"). 

Йдеться про історію 56-кілогрмавого чорного тер'єра, який потрапив під касетний обстріл росіян біля дитячого садочку в Харківській області та втратив лапу.

Лікарі провели собаці надскладну операцію з ампутації кінцівки та вживлення біоінтегрованого протезу.

"Надіємося на скоре одужання нашого пацієнта. Подяка власникам, що не кинули свого улюбленця в такі тяжкі часи", - написав Клубань.

Також він доповнив публікацію фотографіями операції та роликом на якому видно, що тер'єр вже встиг звикнути до "нової" кінцівки та вправно бігає.

У Львові лікарі здійснили унікальну операцію підлітку

Нагадаємо, що досягненнями в медицині також похвалилися львівські хірурги 26 квітня. Йдеться про операцію, яку пережив 15-річний хлопець Максим. Йому нейрохірурги видалили пухлину після 8 років страждань від нападів епілепсії.

Повідомлялося, що це було перше подібне втручання до мозку з "пробудженням", коли пацієнта оперують з виведенням з-під дії наркозу. 

Вас також можуть зацікавити новини: