Вчені Техаського університету провели експеримент з метою з'ясувати, чи справді яйця шкодять здоров'ю.
Фахівці дійшли висновку, що регулярне вживання яєць зовсім не означає, що в організмі людини з'являється надлишок насичених жирів, що провокують проблеми із серцем і судинами, передає Texas Tech Today.
Читайте такожНазвано користь регулярного вживання яєць
Ризик серцево-судинних захворювань збільшується, якщо вранці їсти яйця, приготовані на вершковому маслі, та ще й з беконом. Адже подібний сніданок перенасичений жирами.
"Стереотипний сніданок з яйцями – це не просто яйця: у ньому також є продукти з великою кількістю жирів, такі як шинка або ковбаса. Чи потрібно їх їсти? Ні", - говорять вчені.
При цьому помірне вживання яєць без шкідливих добавок не чинить негативного впливу на роботу серця й судин.
Раніше колишня виконувачка обов'язків глави МОЗ Уляна Супрун пояснила, що означає "збалансоване харчування".