На вулицях Уханя, за словами українки, все тихо і спокійно, людей немає / фото: соцмережі

Українка, яка зараз знаходиться в китайському місті Ухань, розповіла про ситуацію в епіцентрі епідемії смертельного коронавірусу.

З громадянкою України поспілкувалася «Радіо Свобода».

Читайте такожСмертельний коронавірус дістався Британії

Відео дня

"Зараз тут ніякої паніки немає. Всі стежать за новинами, займаються своїми справами, паніки у гуртожитку немає. Я тримаюся, мені тепер не страшно. Я підтримую батьків, батьки теж зараз заспокоїлися. Я запевняю, що все добре. Думаю, все закінчиться добре. Люди в Україні панікують більше, ніж ті, хто тут зараз перебуває. Бо всі тут спокійно реагують на ситуацію", - розповіла харків'янка Моніка Рустамова, що приїхала з обміну в Ухань вчити китайську мову.

За її словами, в Ухані перевіряють температуру на вході в громадські місця. Щоранку необхідно звітувати про самопочуття. Всім видали маски, горіхи, сухофрукти та родзинки.

«На вулицях все тихо і спокійно, людей немає. Але це в основному пов'язане зі святами зараз - на Новий рік у Китаї завжди так. У магазинах є все, крім овочів. І фрукти є, все є», - зазначила дівчина.

Також вона розповіла, що всі українці в Китаї знаходяться на обліку українського посольства, і при критичній ситуації їх повинні терміново евакуювати.

Як повідомляв УНІАН, всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах коронавірусу в Китаї надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу. При цьому ВООЗ не рекомендує вводити обмеження на пересування товарів і людей у зв'язку з вірусом.