Ілюстрація / REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що коефіцієнт смертності від коронавірусу COVID-19 вищий, ніж від сезонного грипу.

Директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус охарактеризував коронавірус як "унікальний вірус з унікальними характеристиками", пише DW.

Читайте такожСвітовий банк виділяє $12 мільярдів на боротьбу з коронавірусом

Відео дня

За його словами, рівень смертності від інфекційного захворювання COVID-19 нині становить 3,4%, що робить його більш смертельним за сезонний грип, який зазвичай вбиває менш як 1% ним інфікованих.

Гебреєсус зазначив, що і коронавірус, і грип викликають респіраторні захворювання та поширюються однаково, однак між ними є певні важливі відмінності. 

Зокрема, наявні дані свідчать, що коронавірус передається порівняно з грипом менш ефективно. Інфіковані грипом є основними чинниками передачі інфекції, чого, ймовірно, не відбувається у випадку з коронавірусом.

Друга важлива відмінність полягає у тому, що COVID-19 викликає більш важкі захворювання, ніж сезонний грип.

Водночас, зауважив директор ВООЗ, якщо багато людей у всьому світі виробили імунітет до сезонних штамів грипу, то коронавірус є новим вірусом, до якого ніхто не має імунітету. Тобто, зараження загрожує більшій кількості людей.

Інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

Станом на 4 березня кількість заражених новим коронавірусом у світі зросла до 92,5 тис. пацієнтів. Covid-19 забрав 3 тис. 174 життя.