Ілюстрація / REUTERS

Водій сервісу таксі Über в Празі, заразившись коронавірусом, ще три дні перевозив пасажирів, не підозрюючи про це.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на чеські ЗМІ.

За даними Мінохоронздоров'я країни, це перший випадок в Чехії, коли людина захворіла, не маючи контактів з Італією або іншими країнами з групи ризику.

Відео дня

"Він працював з симптомами близько трьох днів, ймовірно, не усвідомлюючи, що захворів (COVID-19), не відвідуючи Італію", - сказав глава відомства Адам Войтех.

За його словами, чоловік, якому близько 40-45 років, сам звернувся до празької лікарні, звідки його відвезли в інфекційну медустанову, де він зараз і знаходиться.

Читайте такожУ Євросоюзі більше не залишилося країн без коронавірусу: захворювання дісталося до Кіпру

"Його стан не був хорошим, у нього було запалення дихальних шляхів і лихоманка. Йому також давали кисень, але зараз йому краще", - додав міністр.

За три дні, коли у чоловіка з'явилися симптоми, він перевіз близько 90 пасажирів. З усіма ними місцеві представники органів охорони здоров'я вже зв'язалися і повідомили про захворювання водія. Клієнтів знайшли з допомогою програми Über. Всі ці люди будуть перебувати на профілактичному карантині.

Крім роботи через додаток Über чоловік здавав квартиру на Airbnb. Нещодавно у нього проживали громадяни Німеччини, від яких він, як підозрюють, і заразився. Німці вже повернулися на батьківщину - їх розшукують, щоб підтвердити поширення хвороби саме від них.

Читайте такожУ командувача Збройними силами Польщі виявили коронавірус

Станом на середу 11 березня в Чехії підтверджено 64 випадки зараження коронавірусом. Всі навчальні заклади в країні будуть залишатися закритими протягом місяця.

Як повідомляв УНІАН, сервіс Über буде виплачувати на протязі 2 тижнів компенсацію водіям, які заразилися коронавірусом COVID-19.