Ілюстрація / REUTERS

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 276, 468 тисяч людей.

Недуга забрала 11 417 життів. А от побороли хворобу понад 91,954 тисяч пацієнтів, повідомляє Worldometer.

Читайте такожВ Італії від коронавірусу померло вже понад чотири тисячі осіб

Відео дня

Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там захворювання підтвердили у 81 тисячі людей. Також в країні зафіксували 3 255 летальних випадків. 

Втім, в останні кілька тижнів, інфекція в КНР все ж пішла на спад. Втретє в країні не підтвердили жодного випадку локального зараження коронавірусною інфекцією. 

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де не вперше зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинули вже 4 032 людини, а загалом інфекцію підхопили 47 тисяч осіб.

Другою країною після Італії за кількістю хворих є Іспанія: понад 21,5 тисяч інфікованих та 1 093 загиблих. Також значний показник захворювання фіксують в Німеччині (19,8 тисяч інфікованих та 68 загиблих) та США (19,6 тисяч інфікованих та 264 загиблих). Нагадаємо, що у п'ятницю Нью-Йорк назвали новим епіцентром коронавірусної інфекції у Сполучених Штатах.

В Ірані за останню добу кількість хворих підскочила до 19,6 тисяч. У країні померли 1 433 пацієнти.

У Франції, де раніше зафіксували різкий стрибок летальних випадків, зараз нараховують 12,6 тисяч хворих та 450 загиблих. Наступною за кількістю випадків Covid-19 є Південна Корея, де інфекцію підхопили 8,9 тисяч людей, 102 з яких загинули. Нагадаємо, там сьогодні зафіксували різкий стрибок заражень.

В Україні кількість хворих на коронавірус зросла до 41, з них троє пацієнтів загинули. Також в МЗС повідомили, що троє українців загинули від Covid-19 за кордоном.

Тим часом у Швейцарії відмовилися забороняти людям виходити на вулицю, бо "не хочуть брати участь в політичному шоу". А у Великій Британії через коронавірус закрили усі кафе, ресторани та бари.