Вулиця в Тегерані / REUTERS

В Ірані сотні людей вмирають від отруєння промисловим етилом, намагаючись вилікуватися від симптомів коронавірусу.

За повідомленнями місцевих лікарів, нині йдеться про 480 смертей внаслідок вживання спирту та 2 850 випадків отруєнь, передає ТСН із посиланням на Associated Press.

Після того, як уряд країни приховував реальну кількість захворілих на коронавірус, суспільство не довіряє лікам, які розповсюджує влада. Водночас місцеву соцмережу заполонили повідомлення про нібито "дієвий" спосіб лікування від COVID-19 - вживання алкоголю. Проте ісламська релігія, яка охоплює більшість населення Ірану, забороняє вживати алкогольні напої. Тому люди п'ють промисловий етил в чистому вигляді.

Відео дня

Читайте такожІран продовжив карантин і заборонив поїздки між містами

"В інших країнах є тільки одна проблема - нова пандемія коронавірусу. Але ми зараз боремося на двох фронтах. Ми маємо як лікувати людей від алкогольного отруєння, так і боротися з коронавірусом", - сказав лікар та радник міністерства охорони здоров'я Ірану Хоссейн Хасанян.

Нагадаємо, офіційно дієвих ліків проти нової коронавірусної інфекції поки що не знайдено.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 27 березня від коронавірусної хвороби в світі померли 24 072 особи, одужали - 122 627. Усього зареєстровано 532 253 випадки зараження COVID-19.