Ілюстрація / REUTERS

Країни Генеральної Асамблеї (ГА) ООН одноголосно схвалили резолюцію із закликом забезпечити загальнодоступність вакцини, яку в майбутньому розроблять для боротьби з коронавірусом.

Читайте такожУ Китаї успішно пройшли випробування вакцини від коронавірусу на мавпах

Всі 193 члени ГА ООН також відзначили «найважливішу і провідну роль», яку відіграє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у боротьбі з пандемією. Резолюція була винесена на обговорення в ГА ООН Мексикою. Документ також містить заклик до «зміцнення міжнародного наукового співробітництва, необхідного для боротьби з COVID-19», а також для посилення координації дій, у тому числі за участю приватного сектора, передає kommersant.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, США припинили фінансування ВООЗ. Американський президент Дональд Трамп звинуватив організацію в тому, що спалах коронавірусу в Китаї наприкінці 2019 року прийняв характер пандемії. На думку американського лідера, організація своєчасно не надала правдиву інформацію про COVID-19. Гендиректор ВООЗ висловив жаль щодо рішення США і заявив, що розраховує в майбутньому на продовження співпраці з Вашингтоном.