Нейробиологи из США разработали новую методику глубокой визуализации головного мозга / Фото: newsru.co.il

Медики наводять приклад - випадок 43-річної туркені, яка раптом почала ревнувати вірного чоловіка після 20 років у шлюбі. Аналіз виявив у жінки рідкісну патологію, яка зазвичай проявляється тільки у немовлят, пише meddaily.ru з посиланням на "Газета.RU".

За словами самої жінки, одного разу вона прокинулася і зрозуміла, що чоловік їй зраджує. Туркені стали снитися кошмари, а іноді вона страждала від безсоння. Жінка регулярно перевіряла особисті речі, читала повідомлення та електронні листи чоловіка. Через якийсь час з'явилися галюцинації.

Читайте такожЛюбителі гірких продуктів - потенційні психопати, показало дослідженняМРТ показало наявність вродженого дефекту великих півкуль головного мозку. Був поставлений діагноз "поренцефалія" - рідкісне захворювання, що характеризується патологічними кістозними порожнинами різної форми і величини, що розташовуються в тканинах головного мозку. Подібні дефекти зазвичай виявляють у немовлят. І з ними люди рідко доживають до 20 років.

Відео дня

Читайте такожРевнощі підвищують ризик розвитку алкоголізму - вченіУ пацієнтів спостерігаються м'язова недостатність, відставання у розвитку, напади, які нагадують епілептичні. У випадку з туркенею ураження були виявлені в лобовій долі мозку, що відповідає за прийняття рішень та емоційну поведінку. При її пошкодженні часто розвиваються дефіцит уваги і асоціальна поведінка. У даний момент туркеня проходить курс лікування і вже почувається краще.