Фото: УНИАН

У Комі РФ через високий рівень алкоголізації населення республіки пропонують заборонити на федеральному рівні великі флакони косметичних засобів. Підготовку відповідної законодавчої ініціативи обговорили 8 червня на засіданні комісії з протидії незаконному обігу промислової продукції, пише FlashNord.

Читайте такожРозпивання спиртного з великих келихів сприяє розвитку алкоголізму

На думку авторів ініціативи, зміна ємності парфумерно-косметичної продукції з 50 до 10 мл зробить її невиправдано дорогою для застосування не за основним призначенням. У Комі отруєння спиртовмісної продукцією «подвійного призначення» займають перше рангове місце в структурі етіологічних причин різних отруєнь. Для виправлення ситуації також запропоновано при виявленні фактів перевезення або роздрібного продажу спиртовмісної нехарчової продукції «подвійного призначення» заарештовувати товар і направляти його на дослідження в лабораторію на відповідність вимогам нормативних документів. Крім того, запропоновано встановити заборону на роздрібний продаж алкогольної продукції з 23 години до 8 годин в організаціях торгівлі та громадського харчування, розташованих у багатоквартирних будинках.

Відео дня

За даними Управління Росспоживнагляду по республіці, зловживання алкоголем і його сурогатами робить істотний вплив на загальний рівень смертності в Комі. При цьому в минулому році рівень первинної захворюваності хронічним алкоголізмом перевищував середньореспубліканський в 10 муніципалітетах.