/ Фото: УНІАН

Фахівці з Університету Калгарі провели дослідження на мишах, які після народження жили в групах з іншими гризунами своєї статі. Мишей на 16-18 годин залишали в групах, парах або ізолювали. Після цього вчені оцінювали рівень стресу у самців і самок гризунів, передає Мeddaily.ru з посиланням на The Daily Mail.

Читайте такожДружба у подружжі - ключ до щасливого шлюбуДослідники помітили: в мозку самок через ізоляцію починав активно вироблятися гормон кортикостерон, що сигналізує про стрес. У самців цього не відбувалося. Так, соціальна ізоляція виявилася стресом для самок, а не для самців. Ще вчені перевірили, як фізичні навантаження впливали на мозок тварин.

Читайте такожШлюб зміцнює здоров'я - дослідженняСамці і самки мишей плавали протягом 20 хвилин. Заплив привів до виділення кортикостерону в мозку у гризунів обох статей. Можливо, у людей все так само. За словами дослідників, судячи з усього, чоловіки і жінки повинні по-різному боротися зі стресом. Мабуть, вечір з друзями після важкого робочого дня більше допомагає представницям прекрасної статі.

Відео дня